Jak podpořit dobré stolovací návyky

Stolovací návyky Jak byste měli reagovat na problematické chování u stolu? Držte se svých pravidel a buďte neústupní. Udělat kompromis mezi stolováním rodiny a udržením stolovacích návyků není jednoduchým úkolem, pokud máte u oběda netrpělivé batole. Je však lepší jídlo svého dítěte zkrátit než tolerovat rušivé chování, jehož cílem je vynucení pozornosti a vyhnutí se jídlu!

NEVHODNÉ CHOVÁNÍ Neměli byste tolerovat, když vaše dítě účelově hází s jídlem, ječí nebo cáká a rozlévá pití. Pokud tohle dělá, pravděpodobně už dojedlo a má mnohem větší zájem přitáhnout vaši pozornost a vyzkoušet, kam až může zajít. V takovém případě ho vyndejte z vysoké židle a nenechte ho vrátit se dřív, než bude další jídlo. Stolovací návyky je třeba začít trénovat přinejmenším v tomto věku.

Pro vaši informaci: Nedělejte si starosti, vypadá-li to, jako že se vaše dítě dostatečně nenajedlo. Děti v tomto věku (nebo jakémkoli věku) se nenechají vyhladovět. Pokud budete mít obavy, zajděte s dítětem k lékaři, který zkontroluje jeho váhový přírůstek.

Souhlas pro soubory cookies