Proč si vaše dítě povídá pro sebe, když je samo

Povídá si pro sebe?

Chcete-li pochopit, jak vaše batole vnímá svět, poslouchejte potají při jeho malých hrách a rozhovorech, které vede samo se sebou v době usínání. V tomto věku je u dětí obvyklé, že si před usnutím znovu přehrávají události nebo rozhovory, které zaslechly, pomocí hraček nebo prostým vyslovováním svých myšlenek nahlas.

JAK TO PROBRAT

Povídá si vaše dítě pro sebe, když je samo ve své postýlce? Jeho monology mu mohou pomáhat pochopit průběh svého dne. Toto je jedna teorie Katheriny Nelson, psycholožky Městské univerzity New York, a jejích kolegů. Našli důkaz, že malé děti, které toto dělají, si skutečně pro sebe znovu vytvářejí svůj svět tím, že si převyprávějí a vykládají klíčové zážitky, jako například že je hlídala paní na hlídání nebo že byly v mateřské školce. Z těchto monologů vychází najevo, jaký to má význam pro zkušenosti dítěte a rozvíjení pocitu sebeuvědomění.

PRO VAŠI INFORMACI: Jazyk se nyní stává důležitým nástrojem, který dětem pomáhá vypořádat se s životem. Děti, které jsou pozadu, co se týče jazykových schopností, mívají větší problémy s chováním, protože se více perou a rozčilují. Pokud vaše dítě nemluví ve větách, zajděte s ním co nejdříve na vyšetření k odborníkovi.

Souhlas pro soubory cookies