Tipy na hračky pro rozvoj v raném dětství

Cheryl Lock

Spousta dětských her a ostatních činností může pomoci zlepšit růst a vývoj. Kromě toho, že budete dítěti číst, abyste podpořila jeho kognitivní vývoj, zkoušejte následující tipy. Zaměříte se na různé smyslové dovednosti a podpoříte bezpečnou a aktivní hru:

Zrak

Hledejte dětské hračky, které vizuálně stimulují dítě a líbí se mu. Dávejte přednost předmětům s živými barvami a jednoduchými vzory, s kterými si lze snadno hrát.

V tomto věku se děti rády dívají na sebe, takže obrázky obličejů a nerozbitná zrcátka poslouží dětem jako výborné hračky také.

Sluch

V této době se rozvíjí sluch vašeho dítěte, takže se mu budou líbit jednoduché dětské hračky, které vydávají zvuky. Textilní knížky s chrastícími stránkami nebo hračky, které při pohybu cinkají, jsou dobrou volbou!

Hmat

Vaše dítě zkoumá svět prostřednictvím hmatu, tak proč mu neukazovat nové a úžasné struktury? Lze najít hračky, knihy, a dokonce i jednoduché předměty do domácnosti, které nabízejí různé hmatové vjemy od hladkých a hebkých, jako je hedvábí, k měkkým, jako je kožešina.

Při výběru dětských hraček se mohou hodit následující tipy:

Volte aktivní hračky

Vaše dítě nepotřebuje zrovna žádné hlavolamy! Zkuste najít předměty, na které vaše miminko dosáhne a může je uchopit, cucat a rozezvučet.

Bezpečnost na prvním místě

Když jde o bezpečnost vašeho dítěte, opatrnosti nikdy není dost. V této fázi bude pravděpodobně všechno ochutnávat, takže dětské hračky by neměly být tak malé, aby je bylo možné spolknout, nebo by neměly obsahovat malé součásti, které by se mohly uvolnit.

Zkontrolujte ještě jednou, zda hračky vašeho dítěte nemají ostré hrany a nelze je snadno zlomit nebo z nich kousek ulomit. Také dejte přednost hračkám, které jsou natřené netoxickými bezolovnatými barvami, a těm, které lze snadno čistit.

Sledujte vývoj dítěte

Jak vaše dítě roste, budou se hračky a hry, které vyvolávají jeho zájem a podporují jeho vývoj, měnit. Následujte dítě, když si to zamíří do báječného nového světa dětské zábavy a her.

Souhlas pro soubory cookies