3 skvělá jídla pro miminka

Monica Gullon

Avokádo

Nutriční fakta Tuky jsou nezbytnou součástí kojenecké stravy. Avokádo obsahuje vysoký podíl mononenasycených tuků, zdravých tuků, které vašemu děťátku dodávají energii, umožňují, aby jeho tělo absorbovalo vitamíny a pomáhají vývoji rostoucího mozku. Toto ovoce má rovněž vysoký obsah vláknin a obsahuje vitamín E a draslík.

Příprava Avokádo je jedno z nejrychlejších jídel, které můžete dítěti nabídnout. Stačí jenom rozmačkat a můžete podávat!

Proč ho děti milují Hladká a krémovitá struktura a jemná chuť dělá z avokáda výtečné jídlo pro děti.

Sladké brambory

Nutriční fakta Tato škrobová zelenina je plná vitamínu A – živiny, která je nezbytná pro zdravou pokožku, vlasy a sliznice a která napomáhá růstu a zdravému imunitnímu systému.

Sladké brambory rovněž dodávají vašemu miminku složené karbohydráty pro energii, a také proteiny, vlákninu, draslík a vitamín C, který napomáhá vstřebávání železa.

Příprava Sladké brambory vařte nebo pečte, dokud nezměknou. Potom je rozmačkejte nebo z nich pomocí vody udělejte pyré a podávejte je samotné nebo s mrkvičkami, dýní, krůtou nebo kuřetem.

Proč je děti milují Sladké brambory mají jasnou příjemnou barvu a výrazně sladkou chuť.

Banány

Nutriční fakta Díky tomu, že jsou dobře přenosné, představují banány naprosto dokonalé jídlo. Poskytují rychlou energii, protože obsahují uhlovodany, a patří k několika prvním jídlům, která můžete svému děťátku dát, aniž byste je museli nejdřív uvařit.

Banány mají také vysoký obsah draslíku, což je minerální látka nezbytná pro regulaci svalové funkce. Banány jsou rovněž doporučovány lékaři jako způsob regulace zažívání dětí po akutním průjmovém onemocnění.

Příprava I když jsou banány měkké, vždycky je rozmačkejte, abyste zamezili udušení. Můžete je podávat s cereáliemi, bílým plnotučným jogurtem nebo jiným uvařeným a okapaným ovocem.

Proč je děti milují Banány mají hladkou strukturu, díky níž se dobře polykají. Jejich jemná sladká chuť je šetrná pro patra úst miminek.

Souhlas pro soubory cookies