Jídlo mimo domov

Fast food pro batolata

Svačinky nemusí být jen rychlým způsobem, jak zaplnit bříško. Mohou být také výživné a tvořit součást vyvážené stravy batolete. Zkuste to dělat jinak a nakrájejte sušené ovoce, vezměte krekry místo sušenek a zkuste mít k pití jen vodu nebo mléko. Ovocné šťávy nejsou pro malé zoubky dobré.

Batolecí svačinky

Batolata vedou náročný život! Ať už jste venku a chystáte se do mateřského centra, na nákup, nebo jedete autem, stojí za to si připravit kvalitní výběr různých svačinek. Nemyslete si, že nemusí být výživné. Existuje spousta možností, které uspokojí chuť vašeho dítěte na něco dobrého a zároveň poskytnou zdravé palivo pro jeho rostoucí tělo. Proč nezkusit některou z těchto možností:

- Celý nebo nakrájený banán. Banány jsou výživné a snadno se s nimi zachází.

- Směs kousků ovoce, jako je jablko, hruška, ananas, kiwi nebo hroznové víno, uložené v malé umělohmotné krabičce nebo hrnečku.

- Malé nakrájené sendviče s různou náplní, např. s krémovým sýrem, šunkou, vajíčky apod. Použijte různá vykrajovátka, aby byly sendviče pro dítě přitažlivější.

- Sušené ovoce, jako např. meruňky, rozinky, papája nebo banán.

- Suché krekry nebo rýžové chlebíčky.

Zvykněte své batole na pití čisté vody nebo mléka. Ovocné džusy obsahují vitamíny, ale nejsou příliš dobré na zuby, zvlášť když je dítě pije z lahve s dudlíkem nebo brčkem, protože přírodní cukry pak zůstávají se zuby v kontaktu dlouhou dobu.

Souhlas pro soubory cookies