Jak zajistit bezpečný spánek dítěte, ať jste kdekoli

Jak každý nový rodič ví, již samotné ukládání dítěte ke spánku může být náročné, natož to, aby se dobře vyspalo a nehrozilo mu při tom zranění. Postupujte podle následujících pokynů, které vám pomohou zajistit bezpečí a zdravý spánek dítěte.

1. Volte spíše pevný než měkký povrch

Vaše miminko by mělo spát na pevné matraci místo měkkých a nadýchaných peřin. Z dětské postýlky také odstraňte polštáře, plyšáky a jiné měkké lůžkoviny.

I když si můžete myslet, že v útulné postýlce se bude dítě cítit pohodlněji, ve skutečnosti tam může riziko udušení být větší. Když vaše dítě usne v nosítku nebo kočárku, co nejdříve jej přesuňte na pevný povrch.

2. Nechte ho spát spíše v chladu

K bezpečnému a příjemnému spánku miminka je potřebné, abyste mu v závislosti na pokojové teplotě oblékla jenom o jednu vrstvu víc než sobě. Jestli je vašemu dítěti v noci příliš horko, potí se, má vlhké vlásky a rudé tváře, rychle dýchá nebo je jeho hruď horká na dotek.

Odstraňte všechny další vrstvy, aby se ochladilo. Nezapomeňte nastavit teplotu v místnosti na úroveň, která je příjemná pro lehce oblečeného dospělého.

3. Uložte dítě na záda

V prvním roce života by se miminka měla vždy ukládat na záda. Avšak pokud je vaše zdravé dítě již schopné samo se převrátit zpátky na bříško, je v pořádku, když ho necháte tak. Není třeba, abyste jej chodila kontrolovat a převracela jej na záda.

Čas strávený v postýlce by měl být naplněn sladkými sny. S těmito bezpečnostními tipy vás a vaše dítě čeká dobře zasloužený odpočinek.

Souhlas pro soubory cookies