Řešení pro dětský spánek: Na cestách

Jennifer Kelly Geddes

Dovolená není jenom zábava, má velký význam i pro vývoj vašeho novorozeňátka. Doba strávená mimo domov přináší nové vizuální a sluchové vjemy. Nové prostředí má však i své nevýhody.

Nezvyklé prostředí a hotelová postel mohou totiž narušit klidný spánek i toho největšího spáče. Proto je třeba pro miminko vytvořit co nejpohodlnější podmínky pro spaní v hotelovém pokoji. Následující rady pro cestování s miminkem vám pomohou zajistit útulné prostředí pro spánek vašeho malého cestovatele.

Nácvik doma

Plánujete používat při cestování přenosnou postýlku? Pokud ano, postavte ji doma a nechte v ní dítě spát několik nocí. Miminko bude mít možnost si na ni zvyknout dříve, než v ní bude spát v hotelu.

Přibalte oblíbené hračky

Samozřejmě nezapomeňte vzít s sebou oblíbeného medvídka, měkkou, otrhanou přikrývku a oblíbený dudlík.

Většina dětí velice lne ke svým oblíbeným hračkám a bez nich neusnou. Takže určitě nezapomeňte jednu (nebo dvě) přibalit s sebou.

Zvažte možnosti ubytování

Jestliže je miminko nebo starší děcko zvyklé spát doma ve vlastním pokojíčku, může být pro něj vaše přítomnost v pokoji rušivá. Zjistěte si proto ceny apartmánů. Nerušený spánek v době dovolené může vyvážit o něco vyšší cenu za prostornější ubytování!

Dodržujte zavedený režim

Jestli dítě doma spolehlivě usne po koupání, dvou pohádkách, třech písničkách a pomazlení, postupujte stejně i při cestování. Dítě uklidní známé činnosti, a protože jsou pro něj signálem, že je čas jít spát, usne bez problémů i v novém prostředí.

Cestování s dětmi je vždy dobrodružstvím, ale zajištění potřebného spánku dítěte v hotelovém prostředí je prvním krokem ke klidné a vydařené dovolené plné zábavy pro všechny.

Souhlas pro soubory cookies