Lezení tváří v tvář: jak udržet své dítě v bezpečí

I když si můžete připadat hloupě, jděte na všechny čtyři, čímž se snížíte na úroveň svého děťátka, a uvidíte, co vidí ono. Z této pozice uvidíte, jak se na svět dívá váš drobeček, a odhalíte veškerá nebezpečí, kterých jste si nemuseli všimnout vestoje.

Jak vytvořit prostředí bezpečné pro dítě

Přesvědčte se, že jsou poličky s knihami, přebalovací pult a ostatní nábytek nebo těžká elektronika (jako například televize) dobře připevněny ke stěně nebo nemají tendenci převrhnout se, když na ně vaše maličké dosáhne a zachytí se jich.

Na trhu existuje spousta skvělých vychytávek na zajištění bezpečnosti dětí a produktů na zakrytí elektrických zásuvek a zajištění kuchyňských zásuvek proti vysunutí. Zámky na skříňky poslouží velmi dobře v případě, že nemůžete skladovat čisticí prostředky mimo dosah dítěte.

Věci, na které můžete zapomenout

Dětské zábrany je třeba zajistit. Americká akademie pediatrů (AAP) doporučuje pro zajištění prostoru v horní a dolní části schodů nepoužívat tlakové zábrany. Uchovávejte šňůry od rolet a závěsů mimo dosah nenechavých malých prstíků, jelikož v tomto případě může hrozit riziko uškrcení.

Máte-li zahradnický talent a dům plný rostlin, AAP doporučuje uchovávat rostliny mimo dosah dítěte. Ověřte si, jestli se děťátku nemůže udělat z některé rostliny špatně, pokud by si ji náhodně strčilo do pusy.

Lezení představuje pro vaše miminko jeden z velkých milníků v jeho vývoji. Budete s radostí sledovat, jak objevuje svět a jak si užívá své nově nabyté schopnosti pohybu. A s trochou plánování dopředu je snadné udržet dítě v bezpečí a sebe bez starostí.

Souhlas pro soubory cookies