Několik „poprvé“ v životě dítěte: převalení

Amanda Palmer

Nabrat sílu na převalení, to nějakou chvíli trvá! Podle Americké akademie pediatrů (AAP) se řada miminek začíná kutálet všemi směry okolo 7 měsíců věku. Tyto tipy a rady mohou vašemu maličkému pomoci začít.

Pokládání na bříško

Čas na bříšku je přesně to, co vyjadřujeme slovy – čas strávený na bříšku! Pokládání na bříško je pro miminka důležité, protože se díky tomu naučí sama zvedat a otáčet hlavičku. Ty samé skupiny svalů budou nakonec vašemu děťátku pomáhat k tomu, aby se posadilo, lezlo, šplhalo a chodilo.

Tady je několik tipů a rad z kliniky Mayo, jak pomoci svému maličkému, aby si zvyklo ležet na bříšku.

• Začněte své novorozené miminko brzy pokládat na bříško ve svém náručí, a to dvakrát až třikrát denně. • Komunikujte se svým děťátkem a hrajte si s hračkami, které ho nutí zaměřovat na ně pozornost a chňapat po nich. • Postupně s tím, jak vaše dítě roste, prodlužujte dobu strávenou na bříšku.

Existují ještě další tipy a triky, kterými lze pomáhat v posilování těchto svalů:

• Lehněte si na zem nebo na pohovku, dejte si pod hlavu polštář a položte si děťátko bříškem na své břicho (bude se vzpírat na rukou, aby vám vidělo do tváře). • Použijte polštář na podepření děťátka a položte před ně knihu, zatímco si budete číst. • Položte si miminko přes celou náruč, kdy hlavička miminka bude viset přes vaši nohu, zatímco vy budete sedět na podlaze.

Převalení je vzrušujícím zážitkem jak pro rodiče, tak pro miminka. Budete-li si dělat starosti ohledně vývoje svého děťátka nebo budete mít obavu, že se ještě nepohybuje, promluvte si se svým pediatrem.

Souhlas pro soubory cookies