4 věci, které pomohou, aby vaše miminko zůstalo spokojené

Když vašemu miminku bude 4 až 6 měsíců, bude již čileji pozorovat svět a může projevovat větší zájem o hračky a hry.

Od tohoto okamžiku bude růst jako z vody!

Nedivte se, když každé dva měsíce povyroste o celou jednu velikost oblečení. Může to být docela něco! Od domova po hřiště – máme zde pro vás několik základních zásad péče o miminko tak, abyste toto období růstu prožili oba spokojeni.

1. Šátek na nošení miminka

Šátek na nošení miminka, který lze upravit do vhodné polohy, a zaručí tak pohodlí, je pro rostoucí dítě ideální. Výhodou nošení dítěte v jednom z těchto vaků je, že se vám uvolní ruce, a také, že budete mít dítě neustále nablízku. Miminko se tak utěší a uklidní stejně, jako kdybyste jej přitiskla k sobě. A navíc se šátek snadno používá!

2. Kalhoty s pružným pasem

Vaše dítě roste tak rychle, že jeho velikost oblečení se neustále mění. Dobrý způsob, jak zařídit, aby oblečení nějakou dobu vydrželo, je obstarat několik kalhot s pružným pasem. Takto je bude moct nosit, i když trochu povyroste.

Nejlepší ze všeho je, že kalhoty s pružným pasem lze snadno stáhnout a obléct zpátky, když je potřeba vyměnit plenu.

3. Malá dečka

Velmi měkký a tenký kousek látky může být přesně to, co vaše miminko uklidní. Tyto dečky můžete nalézt kdekoli. Když vaše dítě povyroste, může se deka stát jeho oficiálním „miláčkem“ nebo uklidňujícím předmětem, který mu poskytne citovou oporu, když jste na cestách nebo předtím, než odpoledne nebo večer usne.

4. Malá měkká hračka

Měkké hračky jsou pro děti v tomto věku ideální. Lze je snadno uchopit a zmáčknout, a jsou zvláště užitečné při prořezávání zoubků, kdy děti chtějí vše prozkoumat ústy.

Důležité jen je, aby byla hračka malá. Také je nutné veškeré hračky (stejně jako i nadýchané lůžkoviny a polštáře) uklidit z jeho postýlky, aby se snížilo riziko SIDS.

Krátká období rychlého růstu a neustále se vyvíjející mozek dítěte s sebou nesou spoustu legrace, a někdy také spoustu věcí. Zkuste se zaměřit na to základní, co pomůže vašemu dítěti v zdravém vývoji, aniž byste se obklopili přemírou pomůcek pro péči o miminko.

Souhlas pro soubory cookies