Jak na to: Péče o pupeční pahýl

Cheryl Lock

Pupíky jsou docela fascinující, že? Samozřejmě, když poprvé přinesete miminko z porodnice domů, jedna věc je okamžitě zřejmá: Péče o pahýl, který zbyl po odstřihnutí pupeční šňůry, bude důležitou součástí běžné péče o pokožku dítěte.

Když si miminko poprvé přinesete domů, budete zřejmě milovat dotek jeho pokožky. Prvními jemnými láskyplnými doteky se posiluje pouto mezi vámi a vaším miminkem, ale musíte být přitom opatrná.

Naštěstí nejjednodušším způsobem, jak pečovat o pupeční pahýl, je nechat ho být. I když dřív patřilo k běžnému postupu po každém přebalení pahýl vyčistit tampónem, odborníci nyní věří, že se pahýly hojí rychleji, když se neošetřují.

Pokud jde o péči o pupečníkový pahýl, nejdůležitější věcí, kterou je nutné mít na paměti, je nutnost udržovat jeho okolí v čistotě a v suchu.

Nekoupejte dítě ve vodě, dokud pahýl neodpadne. Místo toho miminko otírejte houbou. Tak budete mít jistotu, že místo zůstane suché.

Pupečníkové pahýly obvykle odpadnou do dvou týdnů po narození, ale může to trvat déle. Brzy už nebudete muset sledovat, jak se hojí pupík vašeho dítěte, a budete moct bez omezení líbat a lechtat jeho malé bříško.

Souhlas pro soubory cookies