Jaké zdravotnické potřeby mít pro dítě v lékárničce

Jennifer Kelly Geddes

Teď když máte doma malé dítě, musí vaše lékárnička obsahovat i jiné věci než ústní vodu. Zjistěte, co byste měla mít vždy při ruce.

Ať už je vašemu dítěti dobře, nebo špatně, lékárnička bude pravděpodobně jedním z nejčastěji používaných zdrojů. Důležitým bezpečnostním pravidlem je mít lékárničku neustále zamčenou, aby dítě nespolklo něco, co nemá. Zde je seznam věcí, které je třeba mít pro bezpečnost dítěte doma.

Nezbytné položky Většinou budete ošetřovat jen drobné odřeniny a škrábance, takže mějte po ruce takové nezbytnosti, jako je dezinfekční roztok, antibakteriální mast, pinzeta a gáza. Na určité vyrážky nebo kousnutí hmyzem se hodí antialergický gel. Další nutností je chladicí sáček a samolepicí náplasti a obvazy různých tvarů a velikostí (a v pěkném dětském provedení!). Vhodné jsou i kapky k výplachu očí. Pro případ horečky mějte připravený paracetamol a ibuprofen, ve vhodné aplikační formě dle věku (tablety, sirup, čípky), ačkoli je nejlepší se před jejich podáním dítěti nejdříve obrátit na praktického lékaře. Mějte také zásobu hydratačního roztoku na pití, který pomáhá bojovat s dehydratací při průjmech nebo zvracení. Dříve musel být v každé lékárničce také dětský sirup na kašel. V poslední době už ho však odborníci pro malé děti nedoporučují. (Výzkumy ukazují, že ve skutečnosti vůbec nepomáhá a představuje malé riziko vážných vedlejších účinků.) Nezapomeňte hlídat data spotřeby a prostředky dle potřeby vyměňujte.

Pokud vaše zdravé miminko nebo batole užívá vitamíny, je dobré je také uchovávat v lékárničce. Stejně tak byste tam měla mít dětský teploměr. Na dvířka lékárničky si připevněte důležitá pohotovostní telefonická čísla. Tato čísla si také vložte do telefonu. Může být také praktické si vedle těchto čísel poznamenat váhu dítěte (a pravidelně ji aktualizovat), abyste vy i kdokoli, kdo dítě hlídá, měli tyto informace v průběhu telefonátu po ruce.

Souhlas pro soubory cookies