Příprava rodinného prostředí pro novorozené miminko

Většina rodičů by souhlasila s tím, že na příchod novorozence není možné se úplně připravit. Kromě převratných změn, které tato událost přináší, je třeba si uvědomit, že je každé miminko jedinečné. Nezáleží na tom, kolikrát si nastávající rodiče ozkouší kočárek nebo kolik pro miminko pořídí oblečení. Jak jejich nový člen rodiny bude na okolní svět reagovat, není možné předvídat. To rodiče zjistí až po jeho příchodu. Co však udělat mohou, je zajistit pro své novorozené miminko čisté, bezpečné a heboučce jemné prostředí, které mu bude prospívat nejen v prvních týdnech jeho života.

Příprava hnízdečka

Příprava domova neznamená jen načechrat pár polštářů a nakoupit plyšáky. Těchto několik jednoduchých rad vám pomůže vytvořit bezpečné, heboučké a přívětivé prostředí, ve kterém si vy, vaše miminko a celá vaše rodina snáze zvyknete na nový život.

1. Příprava šatníku pro miminko

Tato klíčová část přípravy může být zároveň zábavná a vzrušující. Může vás svádět pořizovat pro svého novorozence rozkošné oblečení s volánky nebo trojdílné soupravičky, ale na začátku budete potřebovat opravdu jen pár kousků. Udělejte si zásobu novorozeneckých body a pyžam, protože ty budou dobrých pár týdnů tvořit hlavní část šatníku vašeho miminka. Pokud se vaše miminko narodí na zimu, musíte mít připravené i svetříky, čepice a rukavice. Vybírejte oblečení ze 100% přírodních vláken, jako je bavlna. To je totiž prodyšné a hebké k citlivé pokožce novorozeného miminka.

2. Příprava všech tkanin u vás doma

Nejlepší tip na přípravu prádla je vyprat všechny základní věci pro miminko, jako je oblečení, prostěradla, ručníky a také oblečení vaší rodiny, v šetrném pracím prostředku. Ten odstraní nečistoty a mastnotu, které mohou způsobit podráždění citlivé pokožky. Ariel Baby je první prací prostředek pro automatickou pračku, který dermatologicky akreditovala organizace Skin Health Alliance (Aliance pro zdravou pokožku). Má speciální složení, které je šetrné k citlivé dětské pokožce stejně, jako by prádlo bylo vypráno pouze ve vodě, a přesto dokáže odstraňovat skvrny. Šetrný a efektivní, s čistým použitím na oblečení celé rodiny, které zanechává hebké a připravené na spoustu mazlení!

skin_health_alliance_logo

Organizace Skin Health Alliance (Aliance pro zdravou pokožku) spolupracuje s mezinárodně uznávanými dermatology, výzkumníky, vědci a firmami, jejichž společným zájmem je podpora zdravé pokožky.

3. Proč je dobré si přípravu rozdělit

Dnes už se tatínkové podílejí na péči o miminko stejně jako maminky, což může usnadnit život všem. Úklid domova, výzdoba dětského pokoje, sestavení postýlky, seznamování se s funkcemi kočárku, praní oblečení a zajišťování všeho potřebného – to jsou všechno úkoly, o které se při přípravě svého domácího prostředí můžete rozdělit.

4. Příprava na nový život

Ačkoliv mateřství nebo otcovství vám pozitivně změní život, je dobré počítat s tím, že se příchodem miminka změní řada vašich vztahů. Můžete si být najednou bližší se svou maminkou a sourozenci nebo můžete kvůli změně priorit zjistit, že se vzdalujete svým přátelům, kteří nemají děti. Pokuste si také představit, jak se po narození miminka změní váš běžný den, protože to najednou bude vypadat, že ho naplňuje jen nekonečné krmení, přebalování a konejšení. Najděte si ve svém okolí aktivity, kterých se můžete s miminkem zúčastnit, jako jsou například masáže nebo plavání. Umožní vám to sdílet zkušenosti s dalšími rodiči a uniknout izolaci, kterou řada novopečených maminek doma pociťuje. Pokud chcete více rad a tipů, stáhněte si základní příručku Ariel Baby k přípravě domácího prostředí zde.

Souhlas pro soubory cookies