Jak zaručit, aby tkaniny u vás doma miminku nevadily

Vítejte ve světě rodičovství. Krásný nový život, který se před vámi otevírá, bude pravděpodobně vaším nejemocionálnějším zážitkem. Dá vám nepřeberné množství úžasných okamžiků a přinese vám také zcela nové výzvy.

Rodičovství je o pocitu vzrušení i očekávání. Je normální, že cítíte trochu strach. Tato příručka, jak si připravit pro miminko domácí prostředí, vám pomůže dospět do této nové kapitoly vašeho života se sebevědomím. Pomůže vám domov na příchod miminka připravit. Najdete v ní důležité rady, jak zajistit, aby bylo vaše domácí prostředí pohodlné a heboučce měkké, i tipy odborníků, kteří vědí, co péče o novorozence skutečně obnáší. Doufáme, že vám i vašemu partnerovi poskytne ve vašem novém společném dobrodružství jistotu.

Vaše „hnízdečko“, domácí prostředí, je totiž místem, ve kterém budete se svým miminkem trávit v prvních týdnech nejvíce času. Tady se vaše miminko naučí přizpůsobit novému světu, tady se naučíte vy, jak být rodiči, a tady se také bude celá vaše rodina v oněch prvních vzácných týdnech s miminkem sžívat.

Víme, že šťastné dítě je spokojené dítě. Přivítání miminka v heboučce měkkém prostředí je skvělým způsobem, jak mu pomoci zvyknout si na nový svět. V měkkém oblečení, osuškách a prostěradlech, která jsou čistá a svěže voní, si vaše miminko snadněji a šťastněji zvykne na nový život, což usnadní život vám i celé vaší rodině.

Tipy porodní asistentky Terezy, jak připravit prádlo na příchod miminka:

  1. Nejlepší jsou tkaniny z přírodních materiálů. Vybírejte bavlnu, vlnu Merino nebo dokonce hedvábí. Tyto materiály jsou hebké a prodyšné a vaše miminko se v nich bude cítit dobře.

  2. Vždy doporučuji dětské oblečení před prvním použitím vyprat. Odstraníte tak nečistoty a mastnotu, které na nich mohou ulpívat z výrobního procesu.

  3. Látky, se kterými vaše miminko nejvíce přijde do styku, jsou součástí vašeho oblečení, takže aby bylo miminko spokojené, je důležité připravit na jeho příchod i oblečení celé vaší rodiny. I toto oblečení vyperte a nenoste syntetické materiály, jako je nylon a polyester. Zajistíte tak, že bude veškeré vaše oblečení čisté, hebké a připravené na mazlení!

Teresa Walshová, porodní asistentka

Tereza má čtyři děti a jako porodní asistentka pracuje už skoro 30 let. Vede také lekce pro nastávající rodiče, které jim pomáhají připravit se na porodní bolesti, porod a první týdny života s novorozeným miminkem.

Pokud chcete více rad a tipů, stáhněte si základní příručku Ariel Baby k přípravě domácího prostředí zde.

Souhlas pro soubory cookies