Chráníme ty nejmenší. Pomoci můžete i vy!

Plenky Pampers přispívají ke zdravému a šťastnému vývoji dětí takřka po celém světě již více než 50 let. Nezapomínají však ani na ta nejmenší a nejzranitelnější předčasně narozená miminka s porodní vahou mnohdy pod 1 000 gramů. Aktuální statistiky poukazují na vzrůstající trend předčasně narozených dětí, kterých jenom v České republice za loňský rok přišlo na svět devět tisíc. Devět tisíc malých bojovníků, kteří potřebují mimořádně citlivou a jemnou péči. Společnost Procter & Gamble již v České republice představila novou plenečku řady Pampers Preemie Protection v nejmenší velikosti P3, kterou věnuje předčasně narozeným dětem zcela zdarma prostřednictvím dvanácti specializovaných perinatologických center. Nyní můžete pomoci i vy! Svojí pomocí dáte mnoha dětským příběhům šanci na šťastný konec, lépe řečeno začátek!

Za každou zakoupenou plenku Pampers kterékoliv řady v období od 1. srpna do 30. září 2018 dodá Pampers jednu plenku Preemie pro předčasně narozené děti. K tomu navíc věnují až jeden milion korun na podporu rodičovské organizace Nedoklubko a podporu předčasně narozených dětí, ze které perinatologická centra pořídí třeba dětské váhy, speciální postýlky, klokánkovací křesla a další nezbytné vybavení. „Těší nás, že se do naší aktivity pomoci pro předčasně narozená miminka zapojila řada partnerů. Maminky tak mohou kupovat své oblíbené plenky Pampers v síti drogerií dm, Rossmann a Teta, v hypermarketech Globus, Billa, Kaufland nebo Tesco, online na Mall.cz, ProDěti.cz, Alza.cz, Feedo.cz nebo na Rohlik.cz. Svým nákupem zároveň výrazně přispějí na pomoc pro předčasně narozená miminka v České republice. Za každou prodanou plenku Pampers bez ohledu na produktovou řadu dodáme další jednu plenku Pampers Preemies a navíc prostřednictvím rodičovské organizace Nedoklubko poměrně rozdělíme milion korun mezi perinatologická centra v České republice“, uvedla Michala Centnerová, manažerka značky Pampers. Slavnostní předání šeku proběhne 9. listopadu 2018 na pražském Žofíně u příležitosti Světového dne předčasně narozených dětí.

Plenečky pro předčasně narozená miminka Pampers Preemies byly poprvé v České republice představeny na začátku března letošního roku ve spolupráci s rodičovskou organizací Nedoklubko a Gynekologicko-porodnickou klinikou 1. LF UK a VFN v Praze v Apolinářské ulici. Jejich příběh se píše od roku 2002, kdy se spojili vývojoví experti společnosti Procter & Gamble se zdravotními sestřičkami z novorozeneckých jednotek intenzivní péče napříč třemi kontinenty a během tří let hloubkových průzkumů a intenzivní spolupráce společně vyvinuli plenku Pampers Preemies ve velikosti P3. Jedinou plenku pro ta úplně nejmenší miminka vážící i méně než 800 gramů. „Když nás sestřičky oslovily, abychom navrhli plenku pro miminka vážící 800 gramů, všichni v Pampers byli nadšeni myšlenkou vyvinout nejlepší plenku pro ty vůbec nejzranitelnější děti,“ popisuje zákulisí Country Manager Procter & Gamble pro Českou republiku a Slovensko Marek Skysľak.

„Společně s rodičovskou organizací Nedoklubko vzniká celá řada zajímavých projektů a ještě více mě těší, že jsme inspirovali i ostatní. V rámci představení plenečky Pampers Preemies ve velikosti P3 se k nám přidala třeba fotografka Lucie Robinson, aby nám pomohla myšlenku zachytit a uchovat na sérii velmi expresivních fotografií. Podpořila nás i talentovaná zpěvačka a půvabná Česká Miss Jitka Boho. V takových chvílích víte, že to, co děláte, má zcela konkrétní smysl, a společně můžeme udělat svět zase o trochu lepší… pro miminka, rodiče, lékaře. Jsme tu od toho, abychom jim pomohli a zároveň poděkovali za to, co dělají“, doplňuje Michala Centnerová.

Souhlas pro soubory cookies